agenda
  • 03 mei 2021 - 14 mei 2021 | 

    meivakantie

  • 03 mei 2021 - 14 mei 2021 | 

    meivakantie
Slotconcert 2018

Op donderdag 14 juni heeft De Fontein het muzikale schooljaar afgesloten. In een bijna uitverkochte grote zaal van Theater Castellum lieten alle groepen, het schoolorkest, het schoolkoor en de leerkrachten horen wat zij in het afgelopen jaar geleerd hebben.

Het team van De Fontein beet het spits af met het openingsnummer: een speciaal door juf Saskia gecomponeerde versie van Conquest of Paradise. Hierna werd het podium vrijgemaakt voor alle groepen. Een mooie mix van (acapella) zang, dans, ritmes en instrumentale muziek was het resultaat van een jaar lang hard werken.

Naast de groepsoptredens mochten ook de winnaars van de talentenjacht Fontein’s Got Talent hun talent laten zien. Yenthe en Sophie lieten zien hoe goed zij kunnen dansen, Chiara zong terwijl Quinty haar begeleidde op de harp, Sophie liet de zaal rocken door te spelen op haar drumstel en Jade liet zien hoe goed zij kon turnen.

Nadat ook het schoolkoor en het schoolorkest een optreden hadden verzorgd was het tijd om groep 6 de gelegenheid te geven het concert af te sluiten. Van het geluid van de metallofoons via een acapella canon naar Do-re-mi uit The Sound of Music, waarmee het Slotconcert 2018 werd afgesloten en het publiek zingend de zaal verliet. Uiteraard gaan we in schooljaar 2018-2019 weer hard aan het werk om ook Slotconcert 2019 tot een groot succes te maken.

Op de Fontein speelt muziek een belangrijke rol. Muziek is er meer dan het zingen van liedjes en het meespelen op een instrument. Muziek bevordert de sociaal emotionele ontwikkeling, zorgt voor het ontwikkelen van doorzettingsvermogen en door te luisteren naar muziek wordt de concentratie verhoogd. Muziek vergroot het ruimtelijk inzicht en heeft een positief effect op de totale ontwikkeling van de kinderen.

De Fontein kiest er bewust voor om kinderen veel in contact te laten komen met alle facetten die bij muziek horen. Deze facetten zijn zingen, luisteren, spelen, bewegen, lezen/noteren, presenteren. Een vakdocent muziek en twee muziekcoördinatoren zorgen voor training en begeleiding van de leerkrachten.

De Fontein
De Oude Wereld 52
2408 JV Alphen a/d Rijn
T 0172 - 424 825
defontein@scopescholen.nlSCOPE scholengroep© 2015 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders