agenda
  • 03 mei 2021 - 14 mei 2021 | 

    meivakantie

  • 03 mei 2021 - 14 mei 2021 | 

    meivakantie
ervaringen

Hoe bevalt het thuiswerken? Leerlingen en ouders vertellen hun verhaal!

Ik vind het wel leuk. Vooral omdat je zelf kan bepalen wat je wanneer doet op een dag. Ik vind de online lessen wel leuk want dan zie je iedereen weer en als je een vraag hebt dan kan je die ook meteen stellen. Maar ik vind het wel jammer dat ik al mijn vrienden niet in het echt kan zien. – Elise (gr. 8)


In het begin moest ik erg wennen aan de nieuw soort dagen. Maar nu vind ik het eigenlijk best vaak leuk! We beginnen de dag met de start van de dag. Hier horen we welk thuiswerk we die dag hebben. En hoe de vorige dag is gegaan. Ook krijgen we aan het begin van de week een overzicht met wat we de hele week hebben. Ook wanneer de videobelmomenten zijn.  Als we de dag door hebben genomen ga ik altijd meteen aan de slag. Ik neem mijzelf voor hard te werken zodat ik ook weer veel ontspan tijd heb.

Thuis hebben we het 10 uurtje gewoon en lunchen we samen. Soms extra lekkere dingen dat is leuk.Meestal hebben we in de middag een uitleg, bijvoorbeeld aardrijkskunde. Ook leer ik voor toetsen en maak ik die vanuit huis. De cijfers zet de meester op een lijst. Ook hebben we een lijst waarop je ziet hoe ver je bent met je werk. 
Anders dan normaal op school ga ik vaak tussendoor even trampoline springen, knutselen of spelen met mijn broertje Marin. Ik wandel ook voor wat afleiding. Maar eigenlijk mis ik school ook heel erg. Ik mis mijn vriendinnen, de meester zijn grappen (dat doet hij ook wel online maar echt is leuker), tussendoor spelen op het schoolplein. Helemaal omdat dit ons laatste jaar is. Maar het is ook wel heel bijzonder om dit mee te maken. Groetjes Sophie (gr. 8).


Ik vind het ergens wel leuk omdat je zelf alles kan bepalen, maar ik mis school toch wel omdat je elkaar toch niet echt ziet. Daarom vind ik het wel jammer dat het nog wat jammer duurt maar als alles weer goed is ben ik toch wel weer een beetje blij dat er weer school is. – Yevaïno (gr. 8)


De Fontein
De Oude Wereld 52
2408 JV Alphen a/d Rijn
T 0172 - 424 825
defontein@scopescholen.nlSCOPE scholengroep© 2015 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders